В Індії евакуювали 300 тисяч людей через тропічний циклон

13 червня 10:01

Одна людина загинула. На 63-річного пішохода в Мумбаї через сильний вітер впала частина фрески Мохатхи Ганді з фасаду будівлі.

 

На північний захід Індії насувається потужний тропічний шторм "Ваю", через якого евакуювали 300 тисяч людей. Їх в екстреному порядку переселять в 700 сховищ. Про це повідомляє агентство Xinhua з посиланням на індійське Міністерство внутрішніх справ.

Шторм може обрушитися на Індію протягом найближчих 24 годин, в штаті Гуджарат на заході країни введено в дію план масової евакуації. Навчальні заклади у районах впливу циклону закриті до кінця робочого тижня.

Офіційний представник МВС Індії заявив, що під ударом циклону "Ваю" виявляться більшість районів штату Гуджарат і частину районів штату Махараштра. За словами головного міністра штату Віджая Рупані, робота з евакуації почалася в середу вранці.

Уряд штату Гуджарат повідомив вранці в четвер, що циклон трохи змінив курс і може пройти вздовж узбережжя, не торкнувшись суші. Але заходи безпеки скасовувати не будуть, оскільки дощу і поривів вітру не уникнути.

Вже є перший загиблий. На 63-річного пішохода в Мумбаї через сильний вітер впала частина фрески Мохатхи Ганді з фасаду будівлі, повідомляє India Today.

На початку травня на Індію обрушився циклон "Фані", через нього загинуло понад тридцяти людей і мільйон - евакуювали.