В Ефіопії ввели надзвичайний стан через звільнення прем'єра

17 лютого 05:43

Наразі уряд вирішує на який термін його вводити.

 

У п'ятницю, 16 лютого уряд Ефіопії оголосив про введення надзвичайного стану після того, як прем'єр-міністра країни Хайлемаріам Десалень раптово подав у відставку, повідомляє Al Jazeera.

Відповідне рішення оголосила провладна коаліція "Революційно-демократичного фронту ефіопських народів". Наразі вирішується на який термін буде введено надзвичайний стан – 3 чи 6 місяців.

Додамо, що в серпні 2017 року Ефіопія тільки скасувала попереднє рішення про введення НС на десять місяців, який було запроваджено через антиурядові протести, під час яких було вбито сотні людей, які виступали за надання більш широких політичних свобод.

Люди народу Оромо і Ахмара, які складають 61% населення Ефіопії, з 2015 року організовують демонстрації, вимагаючи більшої політичної інтеграції та припинення порушень прав людини.

Нагадаємо, 5 лютого президент Мальдівської Республіки Абдула Ямін прийняв рішення запровадити в країні режим надзвичайного стану терміном на 15 днів.

Таким чином він демонстративно відмовився виконувати рішення Верховного суду про звільнення з в'язниці дев'яти опозиційних політиків, а також після поширення інформації можливості імпічменту і відставки уряду.

У столиці Мальдівських островів, Мале, пройшли демонстрації на підтримку рішення Верховного суду.