В Чорне море увійшов есмінець США USS Porter

09 серпня 01:33

У 2019 році це шостий американський бойовий корабель, який увійшов до акваторії моря.

 

Есмінець Військово-морських сил США USS Porter увійшов до акваторії Чорного моря через Босфорську протоку, інформує 6-й флот США 8 серпня.

У 2019 році це шостий американський бойовий корабель, який увійшов до Чорного моря.

"USS Porter DDG78 почав перехід в Чорне море. Це шостий раз у 2019 році, коли там буде знаходиться корабель ВМФ США", – йдеться в повідомленні.

У повідомленні 6-го флоту відзначається, що подібні візити кораблів США благотворно впливають на становище у регіоні і служать зміцненню безпеки.

Нагадаємо, 30 червня тим же шляхом пройшов есмінець USS Carney ВМС США, який увійшов до акваторії Чорного моря та попрямував до Одеси для участі у військово-морських навчаннях Sea Breeze-2019.

Міжнародні військові навчання навчання Sea Breeze-2018 за участю Військово-морських сил Збройних сил України, Держприкордонслужби та військовослужбовців країн НАТО проходили в Одеській і Миколаївській областях з 9 по 21 липня минулого року. Багатонаціональний штаб розміщався на кораблі управління USS Mount Whitney, який буде знаходитися у відкритому морі. Міжнародні навчання серії Sea Breeze проводяться щорічно з 1997 року.