В Австралії оголошено надзвичайний стан у Бушфайрі

19 грудня 01:13

Температура повітря в Австралії побила шестирічний рекорд

 

Влада Австралії оголосила надзвичайний стан протягом семи днів в штаті Новий Південний Уельс на тлі посилення лісових пожеж, що вирують по всьому регіону.

Близько 100 пожеж виникли протягом декількох тижнів у штаті, причому половина з них була нестримною, в тому числі отруйним димом окутало найбільше місто Австралії - Сідней.

Прем'єр-міністр Нового Південного Уельсу Гледіс Бережиклян заявила, що надзвичайний стан оголошено в штаті вдруге після початку сезону лісових пожеж у вересні, що було викликано "катастрофічними погодними умовами".

Температура повітря в Австралії побила шестирічний рекорд.

Як повідомляє місцеве метеорологічне бюро, 17 грудня стовпчики термометрів піднялися до +40,9 за Цельсієм – це абсолютний максимум за всю історію спостережень.

Нагадаємо, раніше рекордні пожежі виникли в лісах Амазонії. За останньою інформацією бразильського Національного інституту космічних досліджень, з січня по серпень пожежі знищили більше 1,8 млн га лісів Амазонії. Тропічні ліси, розташовані в басейні Амазонки, часто називають "легенями світу". Цей регіон має вирішальне значення для регулювання глобального потепління, оскільки ліси поглинають мільйони тонн викидів вуглецю щороку.