В Афганістані таліби напали на в'язницю і звільнили 350 ув'язнених

14 вересня 06:43

Влада Афганістану відзначили високий рівень організованості терористів.

 

У понеділок вранці, 14 вересня, в афганській провінції Ганзі бойовики терористичного угруповання "Талібан" напали на в'язницю, в результаті чого були вбиті кілька поліцейських і звільнені близько 350 ув'язнених, передає BBC.

Заступник губернатора провінції повідомив, що терористи були добре організовані. Він додав, що один з них підірвав себе поряд з воротами в'язниці, щоб інші бойовики змогли пробратися всередину.

На початку серпня командувач Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) генерал Джон Кемпбелл заявив, що урядові війська Кабула втрачають близько 4 000 солдатів кожен місяць, причому значна їх частина поповнює ряди дезертирів.

В кінці липня бойовики "Талібан" відбили у збройних сил Афганістану нові провінції, захопивши адміністративний район та ряд сіл, а також стратегічну точку на кордоні з Пакистаном. Нові територіальні завоювання талібів послідували після відходу значного військового контингенту іноземних військ з Афганістану (майже 150 тисяч – прим. ред.), в якому чільну роль відігравала підтримка військових США. На даний момент в Афганістані залишилося кілька тисяч.