В Афганістані підірвали автобус з журналістами: є загиблі

06 серпня 00:30

Мікроавтобус підірвали за допомогою магнітного вибухового пристрою.

 

У Кабулі (Афганістан) 4 серпня в результаті вибуху мікроавтобуса, який перевозив працівників приватної Хуршидської теле - і радіомережі, загинули дві людини і троє отримали поранення. Про це повідомляє Афганський журналістський центр (AFJC).

Прес-секретарм Міністерства внутрішніх справ країни Нусрат Рахімі (Nusrat Rahimi) повідомив, що 4 серпня мікроавтобус близько 17:30 був підірваний за допомогою магнітного вибухового пристрою. Наголошується, що вибух стався в годину пік, коли автобус розвозив працівників мережі додому.

В результаті інциденту загинули перехожий і водій іншого транспортного засобу. Керівник Хуршидської медіа-мережі Мохаммад Рафі Седики (Mohammad Rafi Sediqi) додав, що водій мікроавтобуса і ведучий на радіо Хуршид Асадуллу Ехлас (Asadullah Ekhlas) були важко поранені.

Жодна група не взяла на себе відповідальність за напад.

"Страшна реальність полягає в тому, що після недавньої погрози талібів ми очікуємо більше подібних нападів на журналістів та ЗМІ в Афганістані", - зазначив виконавчий директор AFJC Ахмед Курайш (Ahmad Кураіші).

Таліби наприкінці червня заявили, що "афганські ЗМІ будуть під загрозою, якщо не припинять трансляцію новини, які вони називають урядовою пропагандою проти групи".

Згідно з дослідженнями AFJC, в 2019 році в Афганістані вбито шість журналістів і працівників ЗМІ.

Раніше повідомлялося про те, що з початку року в Мексиці вбили дев'ять журналістів за виконання службових обов'язків. Національна комісія з прав людини поінформувала, що з 2000 року в Мексиці загинули 152 журналіста. Всього за 10 років в світі загинуло 1200 журналістів.