В Афганістані авіація помилково розбомбила військову базу уряду – ЗМІ

13 червня 04:51

Не уточнюється, чия саме була авіація – уряду Афганістану або іноземної коаліції на чолі з США.

 

П'ять осіб з числа афганських сил безпеки загинули у результаті помилкового ракетно-бомбового удару авіації по урядовій військовій базі у північній провінції країни Кундуз, повідомляє 12 червня китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

"У середу п'ять співробітників афганських сил безпеки загинули, ще семеро людей отримали поранення у результаті помилкових авіаударів по військовій базі в районі Імам-Сахіб у провінції Кундуз на півночі Афганістану. Про це повідомив місцевий голова Махбобуллах Сайєді", – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що літаки повинні були завдати авіаудари по розташуванню бойовиків, проте оскільки операція проходила вночі, вони помилково накрили територію військової бази. "Сіньхуа" не уточнює, кому належали літаки – військово-повітряним силам Афганістану або силам іноземної коаліції на чолі з США.

Раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Афганістану Залмай Халілзад заявив, що влада країни і угрупування "Талібан" досягли принципових домовленостей про мирну угоду.

За даними ЗМІ, однією з умов домовленостей є виведення іноземних військ з Афганістану протягом 18 місяців.

Детальніше про конфлікт в Афганістані читайте у статті Олександра Коренькова "Гнучкі і завзяті" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".