Уряд КНДР скасував зустріч з представниками Південної Кореї

15 травня 23:19

Причиною зриву зустрічі стали проведені США і Південною Кореєю військові маневри, у яких влада КНДР побачила "репетицію сценарію вторгнення у Північну Корею".

 

Влада КНДР скасувала заплановану на середу, 16 травня, зустріч на високому рівні з представниками Південної Кореї; причиною відміни стали спільні маневри, проведені збройними силами США і Південної Кореї, повідомляє dw.com із посиланням на Reuters.

Крім того, Пхеньян погрожує зривом переговорів між президентом США Дональдом Трампом і лідером КНДР Кім Чен Ином, які передбачається провести у Сінгапурі 12 червня.

Північнокорейське агентство ЦТАК розповсюдило повідомлення, в якому пояснює, що "навчання ВПС США і Південної Кореї є репетицією вторгнення на Північ і провокацією на тлі потепління міжкорейських зв'язків".

Нагадаємо, 9 травня держсекретар США Майк Помпео вдруге відвідав Пхеньян та погодив точне місце і час проведення зустрічі лідерів президента США Дональда Трампа з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином. Зустріч повинна відбутися 12 червня в Сінгапурі.

Напередодні зустрічі Кім Чен Ин звільнив з табору трьох громадян США, а також заявив про плани закрити ядерний полігон наприкінці травня. У свою чергу, Держсекретар США заявив, що Вашингтон готовий надати Північній Кореї гарантії безпеки, якщо Пхеньян відмовиться від ядерної зброї.

Докладніше читайте в матеріалі Наталії Бутирської "Корейський півострів: довгий шлях до миру" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".