Українець вперше в історії визнаний кращим випускником Королівської академії Сухопутних військ Великої Британії

12 серпня 12:07

У Великобританії український військовий Артем Бараненко отримав особливу нагороду - Меч кращого зарубіжного випускника Королівської академії сухопутних військ в Сандгерсті.

 

Про це йдеться в повідомленні посольства Об'єднаного Королівства в Києві.

"Щорічно нагорода присуджується курсанту, який продемонстрував високі результати в навчанні і під час іспитів. В цьому році в Академії навчалося 33 офіцера, які представляли збройні сили 22 різних країн - від Афганістану, Албанії, Азербайджану до України і США ".

Така нагорода була вперше присуджена українцеві.

"Артем - кадет Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та один з 15 українців, які навчалися в Сандгерсті (Королівська академія приймає слухачів з України з 1997 року). Він став першим українцем, який удостоївся цієї високої нагороди в стінах цього закладу ", - повідомили в посольстві.На нинішній випускний церемонії також були присутні батьки Артема, які розділили з ним цей зворушливий момент і не приховували радості і гордості за сина.Нагороду українцеві вручав генерал-майор Пол Ненсон, командувач Королівської академії сухопутних військ Великобританії і кавалер Ордена Британської Імперії.