Українці не становлять небезпеки для польського суспільства - Дуда

09 листопада 21:24

Польський президент зазначив, що у Польщі легально працює один мільйон українців.

 

Трудові мігранти з України не становлять проблем для польського суспільства. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає Польське радіо.

За його словами, більшість українців працюють у Польщі легально, а також не шкодять і не ображають поляків. При цьому президент Польщі заявив, що проти політики примусового переселення в країну мігрантів.

"Ми проти того, щоб людей привозили примусово і в зв'язку з цим примусово утримували в нашій країні", - підкреслив президент Польщі.

Дуда також зазначив, що хоча більшість з тих, хто приїжджає до Польщі - це українці, які є православними, польське товариство налічує 38 млн громадян. "За підрахунками, у нас є приблизно 1 млн іммігрантів з України, які не створюють в нашій країні, як мені відомо, ніяких небезпечних організацій, не становлять терористичної небезпеки, чого боїмося найбільше. Вони часто працюють дуже важко і виконують роботу, яку поляки не хочуть виконувати", - сказав Дуда.

Як повідомлялося, раніше посольство України в Польщі попередило про провокації, які можуть планувати польські праворадикальні організації під виглядом українських націоналістів під час святкування сторіччя відновлення Незалежності країни, 11 листопада.

Зазначимо, останнім часом криза в українсько-польських відносинах загострилася. Причиною стали розбіжності в політиці національної пам'яті двох країн і "антипольська кампанія, проведена Києвом у Брюсселі, Берліні і Вашингтоні". Мова йде про оцінку українською стороною судової реформи в Польщі. Дії Києва викликають у польської сторони нерозуміння, оскільки Варшава не лише закликає до посилення санкцій проти Росії, але і підтримує Україну в МВФ, а також виступає проти будівництва "Північного потоку-2".

Детальніше про причини загострення стосунків між Україною і Польщею читайте в статті Володимира Кравченка "Зона турбулентності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".