Україна покращила позицію у Світовому рейтингу рівноправності статей

28 жовтня 22:10

При складанні рейтингу розглядаються рівень здоров'я і тривалості життя жінок, рівень освіти, участь і можливості у політичної та економічної життя.

 

Україна піднялася на 56-е місце у рейтингу гендерної рівності (The Global Gender Gap Report 2014). Про це свідчать дані Глобального рейтингу гендерної рівності, опублікованого Всесвітнім економічним форумом.

Рейтинг оцінює гендерна рівність в 142 країнах з точки зору залученості жінок в економіці, політиці, освіті та охороні здоров'я.

Першу п'ятірку зайняли скандинавські країни - Ісландія, Норвегія, Швеція, Фінляндія і Данія. Вперше в першу десятку потрапила Руанда, зайнявши сьоме місце.

Україна розташувалася на 56-м, випередивши Росію (75), Польщу (57), Румунію (72), Словаччину (90), Угорщину (93), але поступилася двох країн-сусідок - Білорусі (32) та Молдові (25).

Читайте також: У Раді створили об'єднання «Рівні можливості» за досягнення гендерного балансу

У 2013 році Україна займала 64-е місце у Світовому рейтингу рівноправ'я статей, проте поліпшила свій індекс.

Автори доповіді склали рейтинг за результатами досліджень прав чоловіків і жінок у країнах світу, враховуючи рівень здоров'я і тривалості життя жінок, рівень освіти, їх участь і можливості у політичної та економічної життя.