Україна підтримала санкції ЄС проти Білорусі

01 квiтня 21:31

Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік.

 

Європейський Союз ще на рік, до 28 лютого 2021, продовжив введені санкції проти Білорусі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на документ, опублікованому на сайті Європейської Ради.

"Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи проти Білорусі на один рік, до 28 лютого 2021 року. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, країна процесу стабілізації та асоціації Боснія і Герцеговина, країни EFTA (Європейської зони вільної торгівлі) Ліхтенштейн і Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться в заяві верховного представника ЄС Жозепа Борреля.

Країни погоджуються на те, щоб їх державна політика відповідала цим рішенням.

"Європейський Союз прийняв до уваги ці зобов'язання і привітав їх", - йдеться в документі.

Санкції передбачають ембарго на зброю і техніку, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, і заморожування активів і заборону на подорожі для чотирьох осіб у зв'язку з нез'ясованим зникненням двох опозиційних політиків, одного бізнесмена і одного журналіста в 1999 і 2000 роках.

Раніше повідомлялося про те, що Рада Європейського Союзу ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів проти Білорусі.