Україна має намір оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ

27 сiчня 12:33

Для оскарження повноважень необхідна підтримка 10 з 30 делегатів ПАРЄ.

 

Стартувала зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. Депутати мають намір оскаржити повноваження російської делегації в ПАРЄ, повідомив народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, передає "Укрінформ". Це буде першим питанням порядку денного зимової сесії ПАРЄ.

Відзначається, що відповідна процедура здійснюється вставанням депутатів при голосуванні за підтвердження повноважень нацделегацій.

"Встаємо. Нам потрібно отримати підтримку 10 з 30 делегатів", - зазначив Гончаренко.

За словами депутата, оскаржити повноваження делегації можна за двома підставами: процедурними - це питання підніме делегація Латвії; і змістовними, - їх торкнеться делегація Грузії, яка головує в Комітеті міністрів Ради Європи.

Гончаренко стверджує, що головним аргументом оскарження повноважень російської делегації є той факт, що в її складі є депутати, які занесені в "чорний список" ЄС.

"У цьому списку є Калашников, Слуцький... І Венеціанська комісія роз'яснила, що це є підставою", - додав він.

Вимогу з боку української делегації буде розглянуто протягом 48 годин, тобто до середи, 28 січня.

Нагадаємо зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі розпочалася в понеділок, 27 січня. У ній бере участь українська делегація. Брати участь в осінній сесії ПАРЄ Україна відмовилася через повернення в асамблею Росії.

Зимова сесія ПАРЄ триватиме з 27 по 31 січня.