Ударна група ВМС США готова вразити цілі у Сирії - CNN

12 квiтня 15:41

Сполучені Штати швидше за все виберуть опцію ударів з підводних човнів, щоб не ризикувати американськими льотчиками.

 

Два есмінця США, озброєні крилатими ракетами Томагавк, реактивні літаки і підводні човни знаходяться в стані готовності завдати військового удару по цілях в Сирії, повідомляє CNN.

Видання зазначає, що на додаток до двох міноносців, ймовірно, у США також є підводні човни, розташовані біля узбережжя Сирії, які можуть підготувати дуже точні крилаті ракети Томагавк - саме той тип розумних ракет, про які президент США Дональд Трамп попереджав в Twitter.

У США також є винищувачі F-22, розміщені в Катарі, які можуть бути використані в Сирії. Фахівці відзначають, що Сполучені Штати навряд чи ризикуватимуть американськими льотчиками і, швидше за все, виберуть удари підводних човнів.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс відзначала у середу, 11 квітня, що ракетні удари залишаються одним з багатьох варіантів на столі президента США.

Раніше, Stratfor оприлюднив ймовірні цілі удару американських ракет в Сирії. Під удар потрапляють об'єкти, пов'язані з "програмою створення хімічної зброї".

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила використання хімзброї військами Асада в Думі.У заяві організації також наведено непідтверджені дані про загибель 70 осіб, які переховувалися від бомбардування в підвалах.

Трамп пообіцяв Росії завдати ракетного удару по Сирії, "Не треба підтримувати тварину", прокоментував глава Білого дому своє рішення.

Нагадаємо, що 7 квітняв результаті хімічної атаки в сирійському місті Дума загинули не менше 75 осіб, більше 1000 – постраждали. Число загиблих може істотно зрости, так як медики та волонтери не змогли дістатися до всіх уражених районів.

Детальніше про перебіг конфронтації навколо Сирії, яка виникла в результаті хімічної атаки ВПС Асада по місту Дума в передмістях Дамаска,читайте в матеріалі ZN.UA "Хімічна атака в Сирії: хроніка подій"