У Зімбабве військові захопили держтелерадіокомпанію

15 листопада 04:56

Військові увійшли в Хараре після того, як президент Зімбабве звинуватив міністра оборони в зраді.

 

В столицю Зімбабве Хараре увійшли військові підрозділи, які захопили штаб-квартиру державного мовника країни ZBC, яка є опорою правлячого режиму. Телерадіомовна корпорація Зімбабве транслює два телеканали і чотири радіостанції.

Телекомпанія була захоплена у середу, 15 листопада, після того, як правляча партія 93-річного президента Роберта Мугабе " звинуватила главу збройних сил країни в зраді, повідомляє Reuters.

За добу до цього голова військових Костянтин Чивенга пригрозив втрутитися, щоб припинити чистку рядів у правлячій партії ZANU-PF Мугабе.

Під час захоплення будівлі телекомпанії, військові вони наказали співробітникам піти додому. При цьому кілька робітників були побиті за непокору, розповіли два співробітники телерадіокомпанії і правозахисник.

Незабаром після цього в центрі Хараре сталися три вибухи.

"Це не військовий переворот проти уряду. Ми запевняємо народ, що президент і його родина в безпеці, ми її гарантуємо. Ми хочемо закликати до відповідальності злочинців навколо нього, чиї дії призвели до соціального та економічного кризи", - заявили військові, пише 112.ua з посиланням на AP News.

минулого тижня Мугабе відправив у відставку віце-президента Еммерсона Мнангагву і почав репресії проти його прихильників.

У свою чергу Мнангагва неодноразово вступав в конфлікти з дружиною президента - Грейс Мугабе.

Зазначимо, 52-річну першу леді Зімбабве вважають спадкоємицею 93-річного президента. У зв'язку з цим, можливо, президент намагається допомогти дружині зачистити опозиційних політиків.