У Женеві дев'ять співробітників ООН захворіли на коронавірус

01 квiтня 06:47

Всього COVID-19 виявили у 80 співробітників ООН по всьому світу.

 

Організація Об'єднаних Націй, штаб-квартира якої знаходиться у Женеві, підтвердила дев'ять випадків захворювання на коронавірус серед своїх співробітників, передає China.org у вівторок, 1 квітня.

Зазначається, що додаткова інформація про хворих надаватися не буде задля забезпечення конфіденуційних даних хворих.

"Організація Об'єднаних Націй тісно співпрацює з урядом Швейцарії та Всесвітньою організацією охорони здоров'я в області профілактики і забезпечення готовності в країні", - повідомила директорка інформаційної служби ООН в Женеві Алессандра Веллуччі.

Читайте також: У дипломата ООН виявили коронавірус

Нагадаємо, глобальний план ООН гуманітарного реагування на COVID-19 передбачає виділення Україні на боротьбу з вірусом більше $ 30 млн. Кошти будуть передані для організації гуманітарного реагування саме на сході України по обидві сторони розмежування.

План передбачає підтримку закладів охорони здоров'я; забезпечення продовольчої безпеки і товарів першої необхідності; підтримку літніх людей та людей з інвалідністю в умовах самоізоляції; допомогу в організації дистанційної шкільної освіти.

В цілому Глобальний план ООН гуманітарного реагування на COVID-19 передбачає залучення $ 2 млрд з метою припинення неконтрольованого розповсюдження коронавірусу по всій Південній Америці, Африці, Близькому Сході та Азії.