У Єврокомісії пообіцяли співпрацювати із будь-яким президентом України

06 квiтня 02:25

Для Європейської комісії не має значення, хто стане президентом України.

 

Європейська Комісія готова до співпраці із будь-яким кандидатом, який виграє другий тур виборів президента України, заявила заступник голови генерального директорату з політики сусідства, розширення і переговорів Єврокомісії Катаріна Матернова, повідомляє Громадське.

"Неважливо, буде Зеленський або Порошенко... Ми будемо працювати [із ними]", – зазначила вона.

З приводу кандидатури Зеленського Матернова зазначила, що у політичній сфері шоумен новачок, тому "особливо повинен бути чутним та підтриманим голос українського громадянського суспільства".

"Якщо буде другий термін Порошенко – ми знаємо, що другий термін, це все одно дещо інша мобілізація, новий фактор для громадянського суспільства", – додала вона.

У неділю, 31 березня, відбувся перший тур виборів президента України. Для голосування на 199 територіальних округах в Україні і одному закордонному були відкриті майже 30 тисяч виборчих дільниць. Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь майже 19 мільйонів українців. На посаду голови держави претендували 39 кандидатів.

Жоден з кандидатів не зміг отримати підтримку абсолютної більшості виборців. За підсумками обробки ЦВК 100% протоколів, Володимир Зеленський отримав 30,24%, Петро Порошенко - 15,95% голосів.

Докладніше про перші уроки виборів 31 березня читайте у статті Романа Якеля "Програш влади" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".