У Єревані протестувальники почали перекривати центральні вулиці міста

17 квiтня 01:10

Метою демонстрантів є блокування підступів до парламенту, де планується обговорення і голосування по кандидатурі прем'єра.

 

Учасники акції протесту проти обрання прем'єр-міністром колишнього президента Вірменії Сержа Саргсяна почали блокувати центральні вулиці Єревану, повідомляє РІА Новини.

Мітингувальники перекрили перехрестя вулиць Туманяна і Абовяна, а також проспекту Маштоц і вулиці Амірян. Через Північний проспект групи учасників акції надсилаються до центральної площі Республіки.

Раніше керівник акції, депутат парламенту Нікол Пашинян заявив, що протестувальники спробують у вівторок, 17 квітня, блокувати всі підступи до парламенту, де планується обговорення і голосування по кандидатурі прем'єра.

Читайте також: В Єревані у зіткненнях протестуючих з поліцією постраждало 46 людей

Нагадаємо, у центрі Єревану на проспекті Баграмяна почалися сутички між учасниками акції протесту і поліцією. З 31 березня в Єревані проходять масові акції проти можливого прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. У понеділок, 16 квітня протестувальники перекрили рух на проспекті Баграмяна в Єревані.

В столиці Вірменії перекритий ряд автошляхів, які пов'язують спальні райони міста з центром. На дорогах залишені машини без водіїв з включеними аварійними сигналами. Люди лягають на асфальт, не пропускаючи автомашини, в тому числі громадський транспорт.

Вірменія офіційно перейшла до парламентської форми правління.Конституційну реформу у Вірменії провели в 2015 році. Нового президента обрали в парламенті. Прем'єр-міністра обере правляча партія або правляча коаліція.

Нагадаємо, що парламент Вірменії обрав нового президента країни. Депутати вперше обирали главу держави, оскільки Вірменія перейшла до парламентської форми правління.