У Єревані поліція стягнула до будівлі парламенту водомети і бронетехніку

17 квiтня 08:17

У центрі Єревана демонстранти вийшли на протест проти висунення кандидатури екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єра Вірменії.

 

В Єревані поліція блокувала проспект Баграмяна, де розташована будівля парламенту Вірменії. Крім того, до будівлі парламенту силовики стягнули спецтехніку, зокрема, водомети і бронетехніку, повідомляє "Інтерфакс".

Також зазначається, що поліцейські на чолі з заступником начальника єреванській поліції полковником Валерієм Осіпяном прибули в розбите на площі Франції в центрі Єревану наметове містечко опозиціонерів, вимагаючи зустрічі з лідером протестного руху, депутатом парламенту Вірменії Николом Пашиняном.

У свою чергу сам Пашинян раніше закликав своїх прихильників блокувати всі підступи до парламенту, де у вівторок має відбутися голосування за призначення новогоу прем'єр-міністра.

Раніше поліція звернулася до протестуючих з вимогою звільнити центр Єревану. В іншому випадку, поліцейські загрожують розігнати мітинг.

Нагадаємо, що Вірменія змінила конституцію в 2015 році і стала парламентсько-президентською республікою. Більші повноваження отримає прем'єр-міністр. У свою чергу Серж Саргсян обіймав посаду президента Вірменії з 2008 по 2018 роки і зараз балатується на посаду прем'єра, що і викликало масові акції протесту.

Раніше, на проспекті Баграмяна між учасниками акції та поліцією почалися зіткнення. Поліцейські застосували спецзасоби.

Читайте також: У Єревані протестувальники почали перекривати центральні вулиці міста

Нагадаємо, у центрі Єревану на проспекті Баграмяна почалися сутички між учасниками акції протесту і поліцією. З 31 березня в Єревані проходять масові акції проти можливого прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. У понеділок, 16 квітня протестувальники перекрили рух на проспекті Баграмяна в Єревані.

Вірменія офіційно перейшла до парламентської форми правління. Конституційну реформу у Вірменії провели в 2015 році. Нового президента обрали в парламенті. Прем'єр-міністра обере правляча партія або правляча коаліція.

Нагадаємо, що парламент Вірменії обрав нового президента країни. Депутати вперше обирали главу держави, оскільки Вірменія перейшла до парламентської форми правління.