У Єревані кількість затриманих на протестах досягла 80 осіб

17 квiтня 15:58

Центральні вулиці Єревану залишаються перекритими

 

В столиці Вірменії в Єревані кількість затриманих на протестах досягла 80 людей, повідомляє NEWS.am з посиланням на прес-службу поліції.

Поліція затримала 80 осіб з числа маніфестантів за підозрою у вчиненні адміністративних порушень. Також повідомляється, що центральні вулиці Єревану залишаються перекритими.

Нагадаємо, вірменський опозиційний лідер заявив про початок "оксамитової революції" в країні. Активісти опозиційного руху виступають проти продовження влади колишнього президента Сержа Саргсяна на посаді прем'єр-міністра.

Вірменія змінила конституцію в 2015 році і стала парламентсько-президентською республікою. Більші повноваження отримає прем'єр-міністр. У свою чергу Серж Саргсян обіймав посаду президента Вірменії з 2008 по 2018 роки і зараз вірменський парламент обрав його на посаду прем'єра, що і викликало масові акції протесту.

Раніше, протестувальники в Єревані заявили про початок "тотальної непокори". Лідер опозиції закликав протестувальників блокувати держустанови.

В Єревані поліція стягнула до будівлі парламенту водомети і бронетехніку. Поліція звернулася до протестуючих з вимогою звільнити центр Єревану. В іншому випадку, поліцейські загрожують розігнати мітинг.

Нагадаємо, у центрі Єревану на проспекті Баграмяна почалися сутички між учасниками акції протесту і поліцією. З 31 березня в Єревані проходять масові акції проти можливого прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. У понеділок, 16 квітня протестувальники перекрили рух на проспекті Баграмяна в Єревані.

Вірменія офіційно перейшла до парламентської форми правління. Конституційну реформу у Вірменії провели в 2015 році. Нового президента обрали в парламенті. Прем'єр-міністра обере правляча партія або правляча коаліція.

Нагадаємо, що парламент Вірменії обрав нового президента країни. Депутати вперше обирали главу держави, оскільки Вірменія перейшла до парламентської форми правління.