У WikiLeaks розповіли про стан Ассанжа у в'язниці

08 травня 01:29

Головний редактор ресурсу черговий раз висловив своє невдоволення рішенням британського суду щодо Ассанжа.

 

Головний редактор ресурсу WikiLeaks Крістінн Храфнссон відвідав співзасновника проекту Джуліана Ассанжа, який на даний час відбуває 50-місячний термін у британській в'язниці та прокоментував його нинішній стан, пише The Guardian.

Зокрема, Храфнссон зазначив, що Ассанж схуд в ув'язненні. Однак, тут же додав головред WikiLeaks, моральний стан Ассанжа цілком задовільний.

"Його дух сильний, і це найважливіше", – зазначив Храфнссон.

Журналіст у черговий раз висловив своє невдоволення рішенням британського суду щодо Ассанжа.

"Це не правосуддя. Це гидота. Хтось сказав, що ви можете судити про цивілізованість суспільства, відвідуючи його в'язниці... Це повинно закінчитися, буде боротьба", – уклав Храфнссон.

Нагадаємо, в 2012-му Джуліана Ассанжа звинувачували у Швеції в сексуальних домаганнях, і Великій Британії належало вирішити питання про його екстрадицію. Ассанж, вийшовши на волю під заставу, не з'явився до суду і сховався в посольстві Еквадору в Лондоні. Згодом влада Швеції закрила цю справу.

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа заарештовали 11 квітня в Лондоні за запитом США. Суд розгляне прохання США про екстрадицію. Влада Еквадору позбавила Ассанжа притулку в посольстві в Лондоні, де він жива протягом майже семи років. Приводом для затримання стала неявка Ассанжа на засідання суду в 2012 році.

Рішенням суду Великої Британії від 1 травня Ассанжа відправили до в'язниці на 50 тижнів через неявку до суду у 2012 році. Сам засуджений спокійно сприйняв вирок, однак у Wikileaks його назвали "прагненням помсти".

Докладніше про Джуліана Ассанжа, причини, через які він переховувався в еквадорському посольстві, і його арешт читайте у матеріалі DT.UA "Джуліана Ассанжа заарештували в Лондоні за запитом США: головне".