До Венесуели прибули 100 російських військових на двох літаках – ЗМІ

25 березня 02:09

В РФ пояснили відправку військових без розпізнавальних знаків у Каракас їх участю в "двосторонніх консультаціях".

 

До міжнародного аеропорту Майкетії в столиці Венесуели Каракасі в неділю, 24 березня, прибули два російських літаки з сотнею військових без розпізнавальних знаків, повідомляє "Дождь" із посиланням на журналіста Хав'єра Майорку.

За даними журналіста, російськи Іл-62М і Ан-124 доставили до Каракаса 35 тонн вантажу і 99 військовослужбовців на чолі з високопоставленим генералом.

За даними онлайн-сервісів, літаки прибули до Венесуели з Сирії через столицю Сенегалу Дакарі.

Міністерство оборони РФ не давало офіційних коментарів з цього приводу. Однак пропагандистське видання "РИА Новости" з посиланням на власне джерело в Каракасі повідомило, що російські військовослужбовці прибули до Венесуели для участі в "двосторонніх консультаціях" у рамках реалізації "контрактів з військово-технічного співробітництва".

Нагадаємо, 25 січня агентство Reuters з посиланням на джерела повідомило про те, що Кремль відправив до Венесуели найманців ПВК "Вагнера" для захисту Мадуро.

23 січня у Венесуелі з новою силою спалахнули масові акції протесту проти режиму Ніколаса Мадуро. За два тижні до цього пройшла інавгурація Мадуро на черговий президентський термін. На багатотисячному мітингу в Каракасі голова Національної Асамблеї Хуан Гуайдо приніс присягу тимчасового президента Венесуели.

США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів. Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Сітка" Мадуро" і "Голодні ігри Венесуели" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".