У Венесуелі практично повністю відновили електропостачання - ЗМІ

13 березня 08:36

Масштабні проблеми з електрикою були у 23 з 24 штатів Венесуели.

 

У Венесуелі практично повністю відновили електропостачання, передає іспанське агентство EFE. Міністр зв'язку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес розповів про ситуацію станом на вівторок, 12 березня.

"На даний час майже повністю відновлено забезпечення електроенергією на всій території країни", - розповів Родрігес журналістам.

11 березня Національна асамблея Венесуели оголосила про введення в країні режиму надзвичайного стану у зв'язку з відключенням електроенергії.

Перебої з електрикою відчуваються у Венесуелі з 7 березня. Це вже призвело до катастрофічних наслідків у багатьох сферах життя, включаючи охорону здоров'я. Режим НС триватиме 30 днів. При цьому Гуайдо і парламент закликали Збройні Сили Венесуели охороняти об'єкти та працівників державної енергетичної компанії Corpoelec. Гуайдо вважає, що режим НС дасть можливість звернутися за допомогою до інших країн.

Масштабні проблеми з електропостачанням були зафіксовані в 23 з 24 штатів. Президент Венесуели Ніколас Мадуро назвав це "електричною війною" з боку США. Національна енергетична компанія країни пояснила те, що трапилося, диверсією на гідроелектростанції "Ель-Гури" в штаті Болівар. Міністр зв'язку та інформації Хорхе Родрігес заявив, що споруда постраждала від кібератаки з США.

Хуан Гуайдо також закликав громадян вийти на вулиці, щоб домогтися "припинення узурпації" і проведення вільних виборів.

Політична криза у Венесуелі загострилася після того, як Хуан Гуайдо, який очолює опозиційні Національні збори, оголосив себе тимчасовим президентом в січні. США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів.

Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".