У Трампа шукають "найкращий шлях для захисту дітей" після стрілянини в школі

19 травня 06:33

Комісія з безпеки в школі була створена ще після інциденту у Флориді в лютому.

 

В Адміністрації Трампа після стрілянини в школі в Санта-Фе, штат Техас, у результаті якої загинули 10 осіб, заявили, що продовжують шукати "найкращі способи захисту дітей по всій країні", пише Reuters з посиланням на прес-секретаря Білого дому Сару Сандерс.

Вона зазначила, що була скликана і зустрінеться наступного тижня комісія з безпеки в школі, створена президентом США після попереднього гучного випадку розстрілу дітей у школі Паркленда, штат Флорида.

Читайте також: Звинувачення у вбивствах у школі техаського міста Санта-Фе пред'явлено 17-річному учневі

14 лютого в школі в американському місті Паркленд, штат Флорида, сталося чергове масове вбивство. Колишній учень школи почав стрілянину з гвинтівки по учнях і вчителях, загинули 17 людей. 19-річний Ніколас Круз, який відкрив вогонь на території школи сказав, що чув голоси в голові, які давали йому вказівки про те, що робити. Крузу пред'явили звинувачення в умисному вбивстві по 17 пунктах. Після цього його доставили у в'язницю округу Броуард.

Після інциденту президент США Дональд Трамп навіть публічно підтримав ініціативу дозволити учителям брати на роботу вогнепальну зброюзадля самооборони. Трамп пояснив, що йдеться про право на приховане носіння пістолетів і револьверів, якого в шкільних вчителів сьогодні немає.