У Трампа можуть запровадити санкції проти Єгипту за покупку російських Су-35

09 квiтня 12:27

У Росії заперечують наявність контракту на поставку Су-35 Єгипту.

 

Адміністрація президента США може запровадити санкції проти Єгипту, якщо влада країни купить російські військові літаки СУ-35, повідомив представник Білого дому на брифінгу а напередодні зустрічі Дональда Трампа і його єгипетського колеги Абдельфаттаха ас-Сісі.

"Країни, які беруть участь у таких операціях, повинні знати, що ми дуже обмежені в тому, щоб пом'якшити (наслідки)", - сказав представник Білого дому.

США вже стикнулись з аналогічною ситуацією з Китаєм, Індією, Туреччиною.

За його словами, Сполучені Штати пов'язані законом про протидію супротивникам країни за допомогою санкцій (CAATSA).

У Росії заперечують наявність контракту на поставку Су-35 Єгипту.

Читайте також: Су-57 значно поступається F-35 в малопомітності - National Interest

20 вересня 2018 року президент США Дональд Трамп підписав указ про посилення режиму санкцій проти Росії. До санкційного списку потрапили 33 фізичні та юридичні особи. Указ передбачає блокування власності й активів і заборону на будь-які фінансові операції з особами, пов'язаними з російською владою у відповідності до положень CAATSA.

"Акт про протидію супротивникам Америки шляхом санкцій" був підписаний Трампом 2 серпня 2017 року, він передбачає посилення санкцій щодо Росії, Ірану та КНДР. У ньому, зокрема, йдеться про агресію РФ в Україні та Сирії, а також російське втручання у вибори президента США в 2016 році.