У терактах в Каталонії запідозрили групу з 12 терористів

18 серпня 14:15

Поліція розшукує ще чотирьох чоловік.

 

Іспанські правоохоронні органи вважають, що теракти в Барселоні і Камбрільсі підготувала терористична група з 12 осіб, повідомляє "Європейська правда", посилаючись на інформацію іспанських ЗМІ.

П'ятеро нападників були вбиті в Камбрільсі в ніч на 18 серпня. Ще троє підозрюваних затримані. В результаті, у розшуку залишаються четверо можливих терористів, один з яких - водій фургона, який збив пішоходів в Барселоні. За даними правоохоронців це може бути 17-річний Мусса Укабір - молодший брат затриманого Дріса Укабіра. Паспорт Дріса Укабіра використали для оренди фургона. Сам він стверджує, що у нього вкрали документи для оренди фургона, а також підозрює, що це міг зробити його 17-річний брат.

Читайте також: Теракт в Барселоні нагадав про межі заходів безпеки - WSJ

Нагадаємо, 17-18 серпня Іспанія пережила наймасштабніший терористичний акт за останні 13 років – з того моменту, як 11 березня 2004 року в Мадриді загинула 191 людина і поранення різного ступеня тяжкості отримали ще 2050 осіб. В туристичному центрі Барселони, в районі пішохідної вулиці Рамбла фургон в'їхав у натовп людей. В результаті наїзду загинули, щонайменше, 13 осіб і ще 100 отримали травми. Не менше 15 з них знаходяться у важкому стані.