У світі зареєстровано 28 254 випадки зараження коронавірусом, померли 565 осіб, одужали 1171

06 лютого 05:26

Поки тенденції до зниження рівня захворювання немає, але ситуація піддається контролю

 

Кількість померлих від коронавіруса на початок доби 6 лютого становить 565 осіб, два випадки раніше зафіксовані за межами Китаю.

Число підтверджених випадків зараження на початок доби склало 3694, порівняно з 3887 днем раніше.

Всього в світі коронавірусом інфіковано 28 254 людини, одужали - 1171, повідомляє South China Morning Post.

Дані, що надаються в світових ЗМІ, можна зіставити з Картою розповсюдження коронавіруса Центру системних досліджень та інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

Вірус поширився в 28 країнах світу, включаючи Китай. Не зафіксований він тільки в Південній Америці. У країнах Азії, розташованих у безпосередній близькості від Китаю, зафіксовано 138 випадків коронавіруса, зокрема, два смертельні.

Поки медики , як і передбачалося, не спостерігають спаду у поширенні вірусу, однак вдалося об'єднати зусилля багатьох країн перед обличчям небезпечного ворога.

Зокрема, Всесвітня організація охорони здоров'я закликала світову спільноту виділити $ 675 млн. на боротьбу з коронавірусом 2019-nCoV, що викликав спалах пневмонії нового типу. Кошти необхідні на проведення противірусних операцій в найближчі три місяці, заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Ми просимо про $ 675 млн. для фінансування плану на найближчі три місяці", - зазначив він. Глава ВООЗ повідомив, що організація 5 лютого "запускає План стратегічної підготовки для підтримки держав у запобіганні, виявленні і діагностиці передачі коронавіруса".

За його словами, коронавірус "неможливо перемогти без солідарності - політичної, технічної і фінансової". Він пояснив, що $ 60 млн. з запитаної суми призначені на операції, що проводяться ВООЗ, решта - для країн, "які відчувають особливий ризик".

Китайська коронавірус швидкими темпами поширюється по всьому світу. Редакція ZN.UA зібрала найважливішу інформацію, пов'язану з прийшли з Китаю небезпечним захворюванням.