У світі стало туристів на тридцять мільйонів більше

11 вересня 01:50

У першій половині 2019 року кількість міжнародних туристів в порівнянні з таким же періодом минулого року зросла на 4%

 

Люди все більше прагнуть подивитися інші країни. Особливо допитливі китайці - їх цікавлять взагалі всі країни. А європейцям подобаються Азія і Схід.

У першій половині 2019 року кількість міжнародних туристів в порівнянні з таким же періодом минулого року зросла на 4%. Такі дані випливають з доповіді Всесвітньої туристської організації ООН (ЮНВТО).

Загальна кількість міжнародних прибуттів з січня по червень 2019 року у світі становила 671 млн., це майже на 30 млн. більше порівняно з аналогічним періодом попереднього року.

Уточнюється, що на 8% збільшився турпотік в країни Близького Сходу, на 6% - в країни Азії і Тихоокеанського регіону. Міжнародні прибуття до Європи збільшилися на 4%, в той час як країни Африки і Північної і Південної Америки показали більш помірне зростання (3% і 2% відповідно).

Очікується, що тенденція зростання міжнародних прибуттів збережеться на рівні 3-4% протягом всього 2019 року.

Зростанню туристичного потоку сприяють сильна економіка, доступне авіасполучення і спрощення візового режиму. При цьому, на думку авторів доповіді, тривала невизначеність у відношенні Brexit, напруженість в торгових відносинах різних країн і зростаючі геополітичні проблеми можуть перешкоджати подальшому зростанню світового туристичного потоку.

У 2019 році відвідуваність Чорнобильської зони відчуження стала рекордною, повідомила пресслужба Держагентства з України з управління зоною відчуження. Також у "зоні" затверджено по 21 маршрут відвідування, серед яких 13 наземних, 5 водних та 3 повітряні.

"Основне завдання, яке стоїть перед нами – безпека кожного відвідувача, який перетинає межі зони відчуження. Кількість відвідувачів значно зростає щороку, як і інтерес до теми Чорнобиля загалом. Щоб забезпечити потребу відвідувачів у цікавій та правдивій інформації, ми підтримуємо розвиток нових форм відвідування, які дозволяють нам якісно комунікувати з туристами", - зазначив очільник ДАЗВ Віталій Петрук.

Вказано, що цього року також встановлено новий рекорд відвідуваності "зони". До Чорнобиля та Прип'яті приїхав 74 671 турист за вісім місяців.