У світі може настати масштабний голод через коронавірус — WFP

03 квiтня 11:43

Статистика ООН свідчить, що на сьогодні голодують вже 820 млн осіб.

 

У зв'язку з пандемією коронавірусу Covid-19 Всесвітня продовольча програма повідомляє про ймовірність масштабного голоду. Про це заявила представниця берлінського філіалу WFP Беттіна Люшер, пише видання "Німецька хвиля".

Наразі програма вже надає невідкладну допомогу 87 млн осіб – представникам 80 країн. Та організації все важче працювати через низку чинників, серед який війни, проблеми клімату, повені, а тепер ще й пандемія коронавірусу.

"Через коронавірус, який проник майже у всі африканські країни, у багатьох регіонах виникла справді важка ситуація, особливо там, де слабка економіка і слабка система охорони здоров'я. Ми стикаємося з безпрецедентною ситуацією, в якій ми як найбільша у світі гуманітарна організація не перебували ще ніколи. Це абсолютно незвідана територія", - зазначила Люшер.

ООН наводить статистику, відповідно до якої у світі зараз голодують 820 млн осіб. Найбільше – в Східній Африці -15 млн осіб.

Представниця берлінського філіалу стверджує, що ця проблема після пандемії може стати актуальною і для багатьох інших людей, а "потреби невідкладної продовольчої допомоги лише зростуть".

Нагадаємо, що увечері 2 квітня кількість зафіксованих випадків інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 перевищило 1 мільйон.

Станом на 22:00 (за Київським часом), офіційна статистика, яку публікує портал Worldometers, включала 1 мільйон 2 тисячі 251 випадок захворювання. У це число включені 51 тисяча 442 летальних випадки і 210 тисяч 500 випадків одужання.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, Європа наближається до піку епідемії коронавіруса. Фахівці відзначають ознаки стабілізації ситуації в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи. Там зафіксовано найменшу кількість випадків зараження за останні два тижні.

Раніше вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавіруса.