У світі майже 860 тисяч людей інфіковані коронавірусом

01 квiтня 08:14

Понад 40 тисяч людей померло.

 

Число заражених коронавірусною інфекцією, яка викликає захворювання COVID-19, у світі досягло 859 796. Серед цих заражень 42 342 випадки – летальні. Однак, понад 178 тисяч людей успішно подолали захворювання.Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірусу від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

Наразі у світі 638 608 осіб мають "активну" форму захворювання, з них 32 898 – у критичному стані. Найбільшими центрами епідемії коронавірусу залишаються США з 189 618 випадками заражень, Італія зі 105 792 випадками заражень та Іспанія з 95 923 зараженнями.

За добу найбільше нових заражень зафіксували у Мексиці (121), Південній Кореї (101) та у Бразилії (95).

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що Європа наближується до піку епідемії коронавірусу. Фахівці відзначили певні ознаки стабільності, оскільки в Італії, найбільш інфікованому регіоні Європи, зафіксовано найменшу кількість випадків зараження за останні два тижні.

В той час пік смертності від коронавірусу в Сполучених Штатах, ймовірно, настане через один або два місяці, а не за два тижні, як передбачає американський уряд і представники охорони здоров'я. Так вважає епідеміолог Єльського університету доктор Каве Хошноуд.

Провідний американський вчений доктор Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергічних та інфекційних захворювань, в неділю підрахував, що спалах коронавірусу може забрати до 200 тисяч життів у США, що є "холодним" прогнозом, визнаний доктором Хошнудом надійним.

Вчені університету Міннесоти за допомогою рентгенівської кристалографії пояснили високу заразність коронавірусу. Своє відкриття вони пояснили за допомогою 3D-мапи білка у формі шипів на поверхні вірусу, а також його партнера в людських клітинах - ангіотензинперетворювальному ферменті 2 (ACE-2).