У столиці Саудівської Аравії випустили ракети

29 березня 00:16

Над Ер-Ріядом випустили ракети, джерело атаки невідоме.

 

У суботу балістичні ракети випустили над столицею Саудівської Аравії Ер-Ріядом і південним містом Джазан. Про це повідомляє The Jerusalem Post, посилаючись на державні ЗМІ.

Мешканці Ер-Ріяда повідомили про численні вибухи, за якими пішли сирени машин швидкої допомоги в деяких північних районах.

Джерело снарядів було неясним. Відеозапис ракетної атаки з'явився в соціальних мережах.

У вересні 2019 Саудівська Аравія звинуватила Іран в нападі із застосуванням безпілотників і ракет на дві нафтові установки, які спочатку удвічі скоротили видобуток нафти в Саудівській Аравії, навіть після того, як хусіти взяли на себе відповідальність. Тегеран заперечує причетність.

Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії втрутилася в громадянську війну в Ємені в 2015 році, щоб спробувати відновити міжнародно-визнаний уряд президента Абд-Раббу Мансура Хаді, поваленого хуситами в 2014 році. Десятки тисяч людей загинули в конфлікті, який широко відомий як проксі війна між Саудівською Аравією та Іраном.

Читайте також: Російській блогерці заборонили в'їзд в Україну на три роки

Нагадаємо, що Прокуратура Туреччини офіційно пред'явила звинувачення 20-ти громадянам Саудівської Федерації за вбивство в 2018 році журналіста-дисидента Джамала Хашоггі в консульстві королівства в Стамбулі. До списку звинувачених потрапили двоє близьких до наслідного принца Мухаммед бін Салман Аль-Сауда людей.