У столиці Британії відбувся мітинг противників Brexit

09 вересня 21:41

На підтримку перебування країни у складі ЄС вийшли тисячі людей.

 

У центрі Лондона у суботу, 9 вересня, відбувся багатотисячний мітинг проти виходу Великої Британії зі складу ЄС. Мітингувальники закликали керівництво країни відмовитись від запланованого на 2019 рік Brexit'у, повідомляє AFP.

Колонна протестувальників, які несли прапори Євросоюзу, підійшла до офісу прем'єр-міністра на Даунінг стріт. Мітингувальники висловили уряду протест та освистали його, після чого вирушили в бік будівлі парламенту. Мітинг підтримав також поп-музикант Боб Гелдоф, повідомляє dpa.

Організатори акції розповіли про те, що метою сьогоднішньої ходи є "об'єднання, обмірковування та відмова від Brexit", пише AP.

"Немає жодних вагомих підстав залишати ЄС - все це погано", - заявив 55-річний учасник акції.

Нагадаємо, наприкінці серпня Велика Британія та ЄС почали третій раунд переговорів, де намагаються вирішити питання прав громадян ЄС і Великої Британії, які живуть за кордоном, фінансового врегулювання і межі Ірландії та Північної Ірландії.

Також ЗМІ повідомляли про те, що у Британії колишній керівник штабу міністра з питань Brexit Девіда Девіса Джеймс Чепман створює нову політичну партію, яка "скасує Brexit без проведення другого референдуму".