У США знову почали говорити про імпічмент Трампу

30 травня 02:32

Конгрес вивчає усі варіанти реакції на останні дії Трампа.

 

Голова юридичного комітету Конгресу США, конгресмен Джеррольд Надлер заявив, що в Палаті представників, контрольованій представниками Демократичної партії США, допускають імпічмент президента країни Дональда Трампа, 29 травня повідомляє американський телеканал CNN.

"Конгресу доводиться реагувати на злочини, брехню та інші проступки президента Трампа – і ми зробимо це", – сказав Надлер.

Конгресмен заявив, що Конгрес вивчає усі варіанти реакції на останні дії Трампа. Однак остаточне рішення політики приймуть після вивчення результатів розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії у вибори президента США 2016 року і змові Трампа з Кремлем.

Мюллер завершив розслідування "російського справи" в березні. Спецпрокурор прийшов до висновку, що Росія втручалася у вибори президента США 2016 року, і Трамп отримав від цього вигоду, але в змові з Росією не перебував.

18 квітня Мін'юст США опублікував повну версію доповіді Мюллера. У документі майже 450 сторінок, деякі з яких приховані з міркувань секретності - зокрема, в тій частині, де описані конкретні приклади втручання РФ у вибори президента США 2016 року.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".