У США заморозили активи російського олігарха

08 жовтня 11:14

У Дерипаски два особняка в Нью-Йорку, один з який прямо навпроти резиденції іншого олігарха – народженого в радянській Україні Леонарда Блаватніка.

 

Влада США заморозила активи російського олігарха Олега Дерипаски - він не зможе користуватися своєю нерухомістю в нью-йоркському Манхеттені і Вашингтоні, округ Колумбія, передає New York Post.

Російський алюмінієвий мільярдер Дерипаска перебуває під американськими санкціями за звинуваченнями у вбивстві, відмиванні грошей, хабарництві і рекеті.

Серед американської власності Дерипаски два особняка на Манхеттені. Особняк розташований просто через дорогу від резиденції іншого олігарха – народженого в Україні Лена Блаватніка.

За словами чиновників Казначейства, коли уряд заморожує активи, це означає, що кожен, хто веде бізнес з особами або компаніями під санкціями, сам може потрапити під санкції.

Раніше Міністерство фінансів США оголосило про те, що відомство відклало запровадження санкцій проти компаній EN+ і "РусАл" російського олігарха Олега Дерипаски до 12 листопада 2018 року.

Міністерство фінансів США заблокувало рахунки на Кіпрі двох російських олігархів - Олега Дерипаски і Віктора Вексельберга.

Нещодавно Дерипаска покинув раду директорів "Русала" через американські санкції. Олігарх сподівався на те, що це дозволить зняти економічні обмеження з його компанії. Однак у Вашингтоні пояснили, що цей сценарій не спрацює.

18 травня російський олігарх також вийшов з ради правління EN+. Раніше Дерипаска погодився відмовитися від контролю над "Русал", скоротивши свою частку в холдингу EN+, і вийшовши з ради правління.