У США вирішили не відкладати на наступний рік розгляд "пекельних санкцій" проти Росії

15 грудня 16:52

Якщо комітет ухвалить DASKA, його ще повинні розглянути обидві палати Конгресу.

 

Комітету з міжнародних відносин верхньої палати Конгресу США наступного тижня розгляне пакет додаткових санкцій проти Росії "Захист безпеки Америки від агресії Кремля" (DASKA). Засідання комітету Сенату відбудеться 18 грудня, пише "Радіо Свобода".

Законопроєкт пропонує запровадити санкції проти Росії за її втручання у демократичні процеси за кордоном, агресію в Сирії і Україні. За надзвичайну жорсткість пропонованих заходів один з авторів документу, сенатор-республіканець Ліндсі Ґрем, назвав його "санкційним пакетом з пекла".

Санкції будуть спрямовані на державний борг Росії, банки, які підтримують спроби Кремля втручатися у вибори інших держав, російські проєкти з продажу зрідженого природного газу за кордон, кіберсектор та осіб, наближених до президента Володимира Путіна.

Документ також передбачає створення Офісу кіберпростору та цифрової економіки в структурі Державного департаменту США.

Нагадаємо, 11 грудня комітет відклав розгляд "пекельних санкцій", оскільки один із його авторів, сенатор-республіканець Ліндсі Грем, був зайнятий в іншому комітеті.

Голова комітету Джим Ріш запропонував повернутися до розгляду документа наступного тижня, але низка помічників сенаторів виступили проти. Вони запропонували перенести розгляд на наступний рік – найближчим часом Сенат призупинить роботу на різдвяні свята, і на DASKA може забракнути часу.

Якщо комітет ухвалить DASKA, його ще матиме розглянути увесь склад Сенату та Палати представників, перш ніж документ передадуть на підпис президенту Дональду Трампу.