У США схвалили законопроект про захист від втручання у вибори

04 червня 06:27

Новий законопроект назвали DETER Act (Defending Elections against Trolls from Enemy Regimes Act – "Закон про захист виборів від тролів, що представляють ворожі режими")

 

У США Сенат одноголосно схвалив прийняття законопроекту, який спрямований на захист країни від втручання у вибори з боку третіх держав; у якості санкцій винним у втручанні передбачені відмова у візі або депортація у разі, якщо обвинувачений перебуває на території США, повідомляє "Сьогодні".

Новий законопроект назвали DETER Act (Defending Elections against Trolls from Enemy Regimes Act – "Закон про захист виборів від тролів, що представляють ворожі режими"). Голосування за нього навіть не проводилося, так як його із самого початку підтримали усі сенатори від обох американських політичних партій.

"Не даючи іноземцям, які у порушення закону втручаються у наші вибори, приїжджати до Сполучених Штатів, DETER Act посилає сигнал ворожим державам у всьому світі, що США не допустять іноземного втручання у наші вибори", – заявив сенатор Ліндсі Грем, один з авторів документа.

В Мін'юсті США 18 квітня опублікували відредаговану версію доповіді спецпрокурора Мюллера. Розслідування тривало близько двох років. Мюллер дійшов до висновку, що Росія втручалася в американські президентські вибори 2016 року, однак доказів змови між штабом Трампа і РФ немає.

Детальніше про звіт Мюллера читайте в статті Олександра Хари "Чи вислизнув Трамп із-під ковпака Мюллера?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".