У США шторм "Альберто" забрав життя двох журналістів

29 травня 06:04

На їхнє авто впало дерево.

 

У понеділок у США двоє працівників філіалу телеканалу NBC загинули внаслідок тропічного шторму "Альберто", який обрушився на штат Флорида. Як уточнили в компанії, це були ведучий новин і оператор, які працювали на телевізійній станції NBC в Грінвіллі (штат Південна Кароліна).

"Двоє тележурналістів загинули в окрузі Полк, штат Північна Кароліна, коли дерево впало на їхній транспортний засіб", - підтвердив представник місцевої влади.

Субтропічний шторм "Альберто", який зародився в Мексиканські затоці, зранку понеділка досягнув прибережної частини Сполучених Штатів, в районі північної частини штату Флорида. Він приніс із собою потужні поривчасті вітри та сильні зливи, які поступово просуваються на північ, углиб континенту. Максимальна швидкість вітру сягає близько 72 км/год.

Раніше влада трьох американських штатів – Алабами, Флориди і Міссісіпі – оголосили про введення надзвичайного стану через наближення стихії.

Тропічний шторм, який обрушився на Філіппіни наприкінці грудня, забрав життя більше 130 осіб. Зазначається, що річка, яка вийшла з берегів, повністю зруйнувала одне село. Потужні зливи також спричинили повені і зсуви.

Це сталося після того, як Філіппіни постраждали від іншого тропічного шторму "Кай-Так", жертвами якого стали 54 людини. Ще 24 особи вважалися зниклими без вісті.