У США провели успішні випробування ударного вертольота AH-64E Apache

02 липня 05:48

AH-64E – значно модернізована версія ударного вертольота McDonnell Douglas AH-64 Apache, який стоїть на озброєнні армії США з середини 1980-х років.

 

Військово-повітряні сили США провели експлуатаційні випробування ударного вертольота армійської авіації McDonnell Douglas AH-64E Apache у модернізованій конфігурації Lot/Version 6 від Boeing, повідомляє видання Naked Science.

Випробування проводилися на базі Форт-Худ, штат Техас. Модернізований вертоліт випробовувався на можливість роботи у "зв'язці" з безпілотним літальним апаратом та наземними військами. В ході випробувань відпрацьовували взаємодію між компонентами "зв'язки", у тому числі розвідку та атаку.

AH-64E – значно модернізована версія ударного вертольота McDonnell Douglas AH-64 Apache, який стоїть на озброєнні армії США з середини 1980-х років. Модернізована конфігурація Lot/Version 6 дозволяє вертольоту керувати групою БПЛА, крім того, він має поліпшені лопасті та двигуни, замінено також багато складових бортового радіоелектронного обладнання, які надають вертольоту більш високі можливості з виявлення цілей, їх знищення, а також захисту від можливих загроз. AH-64E, крім іншого, отримав розширені можливості з роботи над морською поверхнею, хоча він залишається, у першу чергу, вертольотом армійської авіації.

Нагадаємо, 30 травня у Рівненській області зазнав аварії вертоліт армійської авіації Мі-8. В авіакатастрофі загинули командир екіпажу - командир 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ, полковник Ігор Мазепа, а також льотчик-штурман, старший лейтенант Владислав Попенко, бортовий авіаційний технік-інструктор, капітан Василь Романюк і бортовий авіаційний технік, старший лейтенант Павло Дацюк.

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження за ст. 416 КК (порушення правил польотів і підготовки до них), процесуальне провадження здійснює військова прокуратура Рівненського гарнізону Західного регіону України.