У США опублікували секретний звіт про можливе втручання у проміжні вибори

05 лютого 18:10

Зусилля щодо захисту виборів 2020 року "вже ведуться".

 

Адміністрація президента США Трампа у вівторок оголосила, що не знайшла доказів того, що яка-небудь іноземна організаціязавдала "істотного впливу" на виборчі системи протягом проміжних виборів у Конгрес США, які відбулися в листопаді 2018 року.

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Метт Вітакер і міністр національної безпеки Кірстен Нільсен прийшли до такого висновку в спільному секретному звіті, поданому президенту Трампу у вівторок, йдеться в спільній заяві міністерств юстиції і внутрішньої безпеки.

"Хоча конкретні висновки, що містяться в спільному звіті, повинні залишатися засекреченими, департаменти прийшли до висновку, що на сьогоднішній день немає жодних доказів того, що будь-які виявлені дії іноземного уряду або іноземного агента вчинили істотний вплив на цілісність або безпеку виборчої інфраструктури, або політичної виборчої інфраструктури на проміжних виборах 2018 року в Конгрес США. Цей висновок був заснований на звіті, підготовленому Управлінням директора національної розвідки у відповідності з тим же розпорядженням, і відповідає тому, що було зазначено урядом США після виборів 2018 року", - йдеться в звіті.

У спільному звіті розглядається будь-яке потенційне іноземне втручання для виборчих систем.

У заяві йдеться, що секретний звіт був заснований на більш ранній оцінці потенційного втручання.

Відомства вже заявили, що зусилля щодо захисту виборів 2020 року "вже ведуться".

Оцінка загроз, опублікована розвідувальним співтовариством минулого тижня, також показала, що такі країни, як Росія, Китай та Іран, "ймовірно, вже розглядають вибори в США в 2020 році як можливість для просування своїх інтересів".

Раніше NBC News повідомила, що "Фабрика тролів" спробувала розставити пастки перед виборами в США, але нічого не вийшло. "Фабрика тролів" намагалася давати "підказати" журналістам і посіяти паніку через можливе втручання в проміжні вибори, але не привернула до себе серйозної уваги.