У США авіабазу з ядерною зброєю охороняли військові "під кайфом" - ЗМІ

24 травня 21:41

На авіабазі, яку охороняли любителі наркотичного "кайфу" у військовій формі, знаходиться третя частина американського арсеналу МБР Minuteman 3.

 

В американському штаті Вайомінг військовослужбовці армії США охороняли авіабазу "Уорен", на якій зберігаються міжконтинентальні балістичні ракети з ядерними боєголовками, будучи під впливом наркотичних речовин, повідомляє Associated Press.

Як з'ясувало видання, американські військові, які служили на авіабазі, у вільний, а іноді і робочий час любили бавитися наркотиками, зокрема ЛСД, екстазі і кокаїном.

За даними Associated Press, на авіабазі, де знаходиться приблизно третина усього американського арсеналу міжконтинентальних балістичних ракет Minuteman 3, сформувався справжній наркосиндикат. Його члени провозили наркотики на авіабазу, де їх купували інші товариші по службі.

До видання потрапили документи, що підтверджують це, а також задокументовані свідчення самих військових. Так, після вживання наркотиків одного з льотчиків раптово охопила параноя, інший почав дивуватися надмірно яскравим кольорам, а третій розповів, що в нього потьмарився розум. При цьому інші визнали перед судом, що їм сподобалося.

Як зазначає видання, під час судових слухань військові зізналися, що під впливом ЛСД більшість з них була б не здатна відреагувати на сигнал тривоги і виконувати свої бойові завдання. Тому лише завдяки щасливому випадку за кілька років існування наркосиндикату на базі з ядерними ракетами не сталося жодного серйозного інциденту.

Викрити наркосиндикат вдалося випадково - один з військовослужбовців проговорився про наркотики у соціальних мережах, після чого слідчі "розмотали" увесь ланцюжок продавців на авіабазі.

Разом з тим, керівництво авіабази запевняє, що солдати вживали наркотики тільки поза службою. Дисциплінарні заходи вжили стосовно 14 осіб, а один з них отримав 13 місяців в'язниці за те, що під ЛСД дезертирував з авіабази, вирішивши ніколи не повертатися.

Зауважимо, що співробітники сил безпеки 90-го ракетного крила 20-ї повітряної армії Командування глобальних ударів ВПС США, яких запідозрили у наркозалежності, займалися патрулюванням території. До їх обов'язків входило миттєве реагування на будь-яку позаштатну ситуацію. Тому в цій бригаді служать лише навчені фахівці, на яких покладена колосальна відповідальність за безпеку країни.

Це вже не перший випадок, коли військових США звинувачують у вживанні наркотиків. Попередній гучний випадок стався у 2011 році, коли 64 американських моряків були звільнені з ВМС США за вживання, зберігання і збут синтетичних наркотичних речовин. Тоді наголошувалося, що 46 осіб звільнених проходили військову службу на авіаносці "Карл Вінсон", з борту якого було поховано тіло "терориста № 1 у світі" Усама бен Ладена.

А останній гучний "кокаїновий скандал у світі був пов'язаний з Росією, і стався у лютому.

22 лютого в Аргентині в дипломатичній пошті посольства Росії було виявлено близько 400 кг кокаїну. Аргентинська поліція затримала п'ять співробітників посольства за підозрою у незаконному обігу наркотичних засобів. Вантаж наркотиків був упакованим в 12 валіз і призначався для перевезення на Росію. По суті, це перший підтверджений факт участі дипломатів Російської Федерації в обороті такого обсягу наркотичних речовин.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виявлення в одному з будинків посольства Росії в Буенос-Айресі великої партії кокаїну. Також вона стверджувала, що на дуже підозрілі валізи увагу поліцейських звернув російський посол Віктор Коронеллі, тому успіх всієї операції - заслуга в першу чергу російського диппредставництва.

При цьому у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації спростували інформацію про те, що 389 кг кокаїну з Аргентини відправили дипломатичною поштою.

Кокаїновий скандал ще раз вказав на слабке місце Путіна. Жадібність російських чиновників, очевидно, виходить з-під контролю і ставить під удар режим Путіна.