У списку "поштового терориста" з США було більше 100 цілей - ЗМІ

30 жовтня 06:45

Зараз ФБР перевіряє інформацію щодо всіх фігурантів списку Сайока, плануючи попередити їх про небезпеку.

 

Цезар Сайок, якому пред'явлено підозру у розсилці саморобних бомб поштою на адресу критиків президента США Дональда Трампа, мав власноруч складений список цілей для "бомбової розсилки", до якого увійшло понад 100 осіб, повідомляє NBC News.

"За інформацією джерел у правоохоронних органах, Сайок мав список понад 100 потенційних цілей і проводив онлайн-вивчення політичних діячів, журналістів та акторів", - зазначає телеканал.

У ФБР не уточнюють прізвища решти фігурантів списку - крім тих 14 осіб, кому Сайок встиг відправити бомби.

"Зараз агенти ФБР працюють над тим, щоб повідомити (про потенційну загрозу) кожного зі списку Сайока, навіть якщо вони не отримали підозрілих пакунків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, 26 жовтня у Флориді затримали 56-річного Сізара Сайока. Його підозрюють у розсилці як мінімум 12 потенційно небезпечних посилок, які отримали американські політики та публічні особи, а також телеканал CNN. Сайока раніше заарештовували за крадіжки, сімейне насильство і публічні погрози. У затриманого немає постійної роботи, і він є гарячим шанувальником президента США Дональда Трампа.

24 жовтня, у поштовій скринці Білла і Гілларі Клінтонів виявили бомбу, схожу на вибуховий пристрій, виявлений в будинку мільярдера Джорджа Сороса напередодні. Потім спецслужби США перехопили підозрілу посилку, яка була адресована Бараку Обамі та його дружині Мішель.

Підозрілі посилки отримали губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо, екс-генпрокурор Ерік Холдер і конгресмен від Каліфорнії Максін Вотерс і екс-голова Національної розвідки Джеймс Клеппер. Усі вони - представники Демократичної партії США.

Посилку з вибуховим пристроєм і білим порошком відправили також до центрального офіс CNN у Нью-Йорку. Повідомлялося, що вона була адресована екс-директорові ЦРУ Джону Бреннану, який співпрацює з телеканалом.