У Словаччині вдруге затримали одного з героїв статей вбитого журналіста Куцяка

14 березня 01:19

Антонін Вадала затриманий за ордером, виданим судом італійського міста Венеція.

 

Словацька поліція у вівторок повторно затримала італійця Антоніна Вадалу, який фігурував у розслідуванні вбитого журналіста Яна Куцяка, повідомляє Aktuality.sk.

Вадалу затримали на основі європейського ордера на арешт, виданого італійським судом у Венеції. Повідомляється, що затримання відбулося у вівторок вранці в Міхаловце.

Італія просить видачі Вадали у зв'язку зі злочинами, пов'язаними з наркотиками, до яких може бути причетна міжнародна банда.

Вадала може бути заарештований протягом 48 годин, після чого суд винесе рішення за клопотанням Італії.

Словацька поліція вже затримувала італійського підприємця Антоніна Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні Яна Куцяка. Поліція також затримала його брата Бруно і двоюрідного брата П'єтро Катроппу. Згодом всіх затриманих, підозрюваних у зв'язках з італійським мафіозним кланом "Ндрангета", відпустили.

Нагадаємо, що 26 лютого 27-річного словацького журналіста-розслідувача Яна Куцяка і його наречену знайшли мертвими в їхньому будинку в населеному пункті Велька Мача біля міста Трнава. За даними поліції, журналіст помер від пострілу в груди, а його дівчина – в голову. Як заявила поліція, вбивство було скоєно в період між 22 і 25 лютого, і пов'язане з професійною діяльністю загиблого.

Куцяк публікував матеріали про зв'язки членів словацького уряду з італійською мафією.

Головний державний радник Марія Траскова і секретар Ради безпеки Вільям Ясан, які були фігурантами розслідувань Куцяка, подали у відставку.

Докладніше читайте у спеціальному матеріалі DT.UA "Перше вбивство журналіста в історії Словаччини: головне".