У Сирії смертник ІДІЛ знову підірвав американських військових

21 сiчня 16:17

Нападник направив замінований автомобіль прямо в колону.

 

Моніторингова група "Сирійська обсерваторія з прав людини" повідомила про те, що півдні Сирії смертник привів у дію вибуховий пристрій під час проходу колони американських військ у супроводі курдських "Сирійських демократичних сил", в результаті чого загинули п'ятеро курдських військових і ще двоє американських солдатів отримали поранення.

Спостерігачі повідомили, що атака сталася на дорозі Аль-Хасак-Ракка. Нападник підірвав себе в замінованому транспортному засобі, який він направив на колону збройних сил США і СДС.

Зазначимо, що це друга атака, спрямована проти американських сил в провінціях Алеппо і Аль-Хасак протягом 5 днів.

Екстремістське угруповання "Ісламська держава" через свій пропагандистський ресурс AMAQ розповсюдило інформацію про те, що бере на себе відповідальність за напад, передає розвідувальне співтовариство SITE.

Нагадаємо, 16 січня у сирійському Манбіджі прогримів вибух. Спочатку повідомлялося, що метою смертників були американські солдати у складі патруля міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами, а у результаті атаки загинули 15 осіб, у тому числі двоє військовослужбовців ЗС США, ще 20 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відповідальність за теракт взяло на себе ІДІЛ.