У Сирії загинув ще один іранський генерал

13 грудня 20:59

Офіцер був одним з командирів бригади "Фатеміюн" і діяв у Сирії під псевдонімом Зольфакар.

 

У Сирії вбито бригадний генерал "Корпусу вартових ісламської революції Хосейн Фадаи, повідомило іранське інформаційне агентство FARS в неділю, 13 грудня.

Иранський генерал був одним з командирів бригади "Фатеміюн" і діяв у Сирії під псевдонімом Зольфакар.

Агенство також повідомляє, що наприкінці листопада в сирійському місті Алеппо було вбито іранські військові Салман Барджасте, Марда Абдоллахі і Омар Моллазехі. Крім того, в Сирії загинув іранський військовий радник бригандный генерал Абдулреза Моджири, який керував батальйоном именим імама Хусейна.

В кінці жовтня ЗМІ повідомили про загибель в сирійській провінції Хама іранського генерала Рези Хаварі.

9 жовтня повідомлялося, що на північному заході Сирії біля міста Алеппо в ході боїв було вбито іранський генерал Хоссейн Хамедані. Як пише агентство Al Jazeera, генерал Хоссейн Хамедані консультував сирійську армію з військових питань.

Конфлікт у Сирії придбав нові форми після початку повітряної військовою операцією Росії в Сирії 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якого з моменту початку війни в Сирії в 2011 році Росія та Іран надають підтримку, у той час як країни НАТО і ЄС звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.