У Саудівській Аравії оголосили про створення нової антитерористичної коаліції

27 листопада 09:30

Місія коаліції - боротьба з тероризмом і протидія загрозі "Ісламської держави".

 

У неділю наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммад ібн Салман офіційно оголосив про створення військової антитерористичної коаліції ісламських країн, в яку увійшла 41 країна, повідомляє DW. Це сталося на першій зустрічі міністрів оборони країн-учасниць коаліції.

Саудівські офіційні особи назвали місією коаліції боротьбу з тероризмом, і особливо протидія загрозі "Ісламської держави".

За словами принца ібн Салмана, ця коаліція стане "ясним сигналом" терористичним організаціям, які останні роки зберігали активність на території "наших країн".

В антитерористичну коаліцію будуть входити сунітські країни.

Як повідомляється, перше засідання військового об'єднання пройшло через два дні після терористичної атаки на мечеть на півночі Єгипту, в результаті якого загинули щонайменше 305 чоловік.

"Це дуже болюче інцидент, який нагадує нам про небезпеку радикального екстремізму", - заявив Мохаммед бін Салман.

Як повідомлялося напередодні, у п'ятницю, 24 листопада, в мечеті, на півночі Синайського півострова в Єгипті стався вибух під час молитви. Кількість жертв терористичного нападу збільшилася до 305 осіб. Після вибуху нападники відкрили вогонь по людях, які бігли з будівлі. Як повідомляли очевидці, бойовики обстрілювали швидкі, що приїжджали за постраждалими.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі заявив про те, що атака не залишиться безкарною. Він додав, що Єгипет продовжить свою війну проти тероризму.