У Росії заявили про затримання працівника заводу, який "шпигував для України"

30 листопада 11:28

Як заявив сам затриманий, відомості про діяльність тольяттінського заводу він нікому не надавав.

 

У місті Тольятті Самарської області затримали працівника судноремонтного заводу, який нібито "завербований СБУ для збору відомостей про підприємство", повідомляє видання "РИА Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах регіону.

"Під час допиту Сергій Сотников зізнався, що до червня працював складальником судів на Херсонському державному заводі. Ще в 2016 році його викликав до себе співробітник служби безпеки України по імені Данило і запропонував допомагати СБУ. Чоловік погодився, йому присвоїли псевдонім Серж", - пише видання.

За словами затриманого, перед поїздкою до РФ Данило нібито доручив йому зібрати інформацію про завод у Тольятті.

"Інші завдання СБУ мною не відпрацьовувалися. Відомості про діяльність тольяттінського заводу я нікому не надавав", - заявив чоловік під час допиту.

Як стверджує росЗМІ, чоловік "не встиг передати зібрані відомості українським спецслужбам", тому і не завдав шкоди російській безпеці. У зв'язку з цим його не будуть судити за статтею "Шпигунство", а лише депортують в Україну.

Нагадаємо, що наприкінці вересня в анексованому Сімферополі Федеральна служба безпеки РФ затримала громадян Росії Ганну Сухоносову і Дмитра Долгополова за підозрою в шпигунстві на користь України. ФСБ відкрила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 275 КК РФ (державна зрада).