У Росії заявили про навмисне забруднення нафти у нафтопроводі "Дружба"

27 квiтня 04:25

Джерело забруднення нафти, стверджують в РФ, знаходиться в Самарі, де зараз йдуть слідчі дії.

 

У Росії заявляють, що нафту з підвищеним вмістом хлорорганічних сполук, що йшла через нафтопровід "Дружба", було забруднено умисно, за цим фактом вже порушено кримінальну справу, заявив журналістам радник президента компанії "Транснефть", прес-секретар Ігор Дьомін, пише Deutsche Welle.

Дьомін зазначив, що зараз у Самарі, де було локалізовано джерело забруднення нафти, в офісах декількох організацій проводяться слідчі дії.

"Зараз можна впевнено сказати, що вкидання хлорорганічних сполук здійснювалося через вузол обліку, що належить приватній структурі "Самаратранснефть-Термінал", що здійснює прийом нафти і аналіз її якості від декількох малих виробників", – сказав він.

Раніше концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів із Росії до інших країн через низьку якість російської нафти. З початком поставок "чистої" нафти транзит російської нафти через Білорусь було частково відновлено.

Нагадаємо, 22 квітня, на білоруському "Мозирському нафтопереробному заводі" сталася поломка через неякісну російську нафту з підвищеним вмістом хлоридів.

Трохи пізніше білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів з Росії до інших країн. 25 квітня Польща зупинила транзит неякісної російської нафти ділянкою нафтопроводу "Дружба" через ризик виникнення серйозної промислової аварії. У той же день транзит російської нафти призупинила і українська "Укртранснафта".