У Росії затримали учасників "Маршу миру"

27 вересня 18:38

Учасники несли символіку кольорів українського прапора та співали гімн України.

 

Поліція в Москві затримала практично всіх учасників "Маршу миру", передає УНІАН.

Видання повідомило, що після початку руху невеликої колони учасників заходу поліція почала вибіркове затримання, в першу чергу людей, які тримали маленькі листочки з написом "Марш миру".

Крім того, були затримані особи, які намагалися не допустити затримання і вступити в діалог з поліцією. Таким чином, в автозак потрапив один з організаторів акції Олексій Домніков.

Перед затриманням деякі з учасників вигукували "Ганьба!", а також співали гімн України.

На даний момент затримані практично всі особи, які якимось чином продемонстрували свою підтримку Україні.

Перед початком маршу один з організаторів акції Домніков заявив, що "Москва і Санкт-Петербург відмовилися виконувати незаконні рішення мерії і адміністрації та проведуть у цей день "Акт громадянської непокори державному свавіллю" - без політичної символіки, так як громадянська акція, а не політична".

За словами Домнікова, аналогічні акції проходять в Нижньому Новгороді, Єкатеринбурзі та Воронежі, в цих містах акції узгоджені з владою. у Саратові пройдуть пікети. Крім того, "Марш миру" 27 вересня" проведуть у Лос-Анджелесі, США.

При цьому він наголосив, що акція в Москві не узгоджена. тому існує ризик затримань - за участь в несанкціонованому публічному заході.

Не так давно, тиждень тому, також у Москві відбувся опозиційний мітинг "за змінюваність влади", який був більш масштабним: 6-7 тисяч осіб. Серед основних вимог – скасування цензури, звільнення політв'язнів, допуск опозиції на вибори, припинення війни на сході України та боротьба з корупцією.