У Росії назвали офіційну причину пожежі на танкерах у Керченській протоці

28 сiчня 03:15

Слідство стверджує, що газовози спалахнули під час перевантаження палива з одного танкера на інший.

 

У Росії озвучили офіційну причину масштабної пожежі на двох танкерах-газовозах під прапором Танзанії у Керченській протоці; слідчий Слідчого комітету Росії, що веде справу, заявив, що пожежа сталася через порушення техніки безпеки на суднах, передає РБК.

"Основна причина, за версією слідства, це порушення правил безпеки при виконанні перевантаження судів. Це - основна версія", - заявив він у інтерв'ю одному з російських телеканалів.

Нагадаємо, що судна зі скрапленим газом Candy (раніше називався Venice) і Maestro загорілися 21 січня поблизу Керченської протоки в Чорному морі. Танкери йшли під прапором Танзанії. Попередньо, пожежа сталася під час передачі палива між танкерами. У результаті 10 із 32 моряків загинули (громадяни Індії та Туреччини), 10 - пропали безвісти, 12 було врятовано.

За даними МТОТ, танкери Maestro і Venice були задіяні у незаконних постачаннях газу до Сирії, починаючи з 2016 року. Крім того, одне з суден не змогло увійти у російський порт Темрюк через санкції Сполучених Штатів Америки.