У Росії на Балтиці під час навчань втопили БТР з військовослужбовцем

13 червня 06:28

З трьох солдатів, які сиділи у БТРі, встигли врятуватися тільки двоє, третій пішов на дно разом із бойовою машиною.

 

На військових навчаннях російських збройних сил на Балтиці 11 червня стався інцидент – під час навчальної висадки десанту на морське узбережжя військові РФ примудрилися втопити бронетранспортер, у якому загинув один військовослужбовець, повідомляє "Інтерфакс".

Як зазначає видання, один з БТР після виходу з десантного корабля почав йти на дно з невідомої причини. З трьох солдатів, які сиділи у БТРі, встигли врятуватися тільки двоє, третій пішов на дно разом із бойовою машиною.

Інформацію виданню підтвердили у військовому слідчому управлінні з Балтійського флоту, однак більш суттєвих подробиць не розповіли, відрадившись проведенням слідчих дій. Відомо лише, що інцидент стався під час всеармійського конкурсу "Морський десант-2019". Цікаво, що потонулий БТР перебував на балансі 336-ї бригади морської піхоти (Балтійськ, Калінінградська область РФ), однак загиблий солдат проходив службу у морській піхоті Чорноморського флоту.

Це не перший випадок утоплення БТРа російськими військовими під час навчань – схожа ситуація сталася 7 жовтня 2018 року під час навчань у російському Дагестані. Тоді під час десантування в Каспійському морі пішов на дно бронетранспортер, у якому загинуло двоє російських військових.